WORLDWIDE SHIPPING - LIMITED TIME OFFER 10% OFF SHOP NOW

NIKMAT PERJUANGAN

NIKMAT PERJUANGAN

Jika kamu syukuri nikmat dariNya , kamu mesti terima ujian dariNya. Jika kamu tidak suka dengan nikmat yang orang lain terima , ingatlah ujian yang mereka pernah harung untuk sampai ke tahap tersebut. Inilah peraturanNya .

Dan orang-orang yang beriman , lelaki dan perempuan , sebahagian mereka menjadi penolong bagai sebahagaian yang lain . Mereka menyuruh buat yang makruf dan mencegah dari yang mungkar . Melaksanakan solat dan menunaikan zakat . Dan taat kepada Allah dan RasulNya . Mereka ini akan diberi Rahmat oleh Allah swt . Sungguh Allah Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana.

Allah telah menjanjikan kepada orang-orang mukmin itu baik lelaki atau perempuan , akan mendapat syurga yang mengalir di bawahnya sungai-sungai , mereka akan kekal didalamnya, dan mendapat tempat yang baik di syurga Adnin .Dan keredhaan Allah itu lebih besar . Itulah kemenangan yang agung .

Jangan berputus asa dengan ujian Allah . Teruskan melangkah kedepan berusaha . Lakukan sesuatu itu atas jalan-jalan Allah . Kamu tak akan pernah lelah dalam . Jika kamu ada sesuatu yang belum selesai , kamu wajib lakukan hingga habis. Jika kamu tidak berangkat , nescaya Allah akan menghukum kamu dengan azab yang pedih. Sessungguhnya Allah bersama kita .Berangkatlah kamu baik dengan rasa ringanmahupun dengan rasa berat, dan berjihadlah atas harta dan jiwa kamu di jalan Allah. Yang demikian adalah lebih baik bagi kamu jika kamu mengetahui.

Allah berfirman ,

Wahai orang yang berIman ! mengapa apabila dikatakan kepada kamu ,
" Berangkatlah untuk berjihad di jalan Allah " lantas kamu rasa berat dan hanya ingin tinggal di tempatmu?
Apakah kamu lebih menyenangi kehidupan di dunia daripada kehidupan di akhirat ? Padahal kenikmatan hidup di dunia ini jika dibandingkan dengan kehidupan di akhirat adalah sedikit .
(At- Taubah : 38)


Hijrah Niqab❤️

AuraHanan - Hijab NiqabOlder post Newer post